Targi Polagra Gastro | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Targi Polagra Gastro

Miejsce
Poznań
Organizator
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Data
25 września 2017

Najnowsze trendy w gastronomii, kulinarne inspiracje i 17. już edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Tak zapowiada się tegoroczna edycja poznańskich targów POLAGRA GASTRO, które odbędą się w dn. 25-28 września.

Targi Polagra Gastro to nie tylko ekspozycja kipiąca nowościami sprzętowymi, które ułatwiają pracę, przyczyniają się do oszczędności, czy pozwalają rozszerzyć zakres usług. To także mnóstwo wiedzy i inspiracji, zarówno dla menedżerów lokali gastronomicznych jak i samych kucharzy.

Po  pierwsze, Kulinarny Puchar Polski. Podczas wielkiego finału, wystąpi 10 ekip nominowanych oraz zwycięzcy ubiegłorocznej edycji konkursu. Pierwszego dnia (26.09.2017) uczestnicy będą przygotowywać przystawkę na bazie przepiórki świeżej, zielonych pistacji i octu balsamico di Modena oraz zaprezentują własną interpretację szarlotki z wykorzystaniem jabłek grójeckich. Podczas drugiego dnia konkursu (27.09.2017), międzynarodowe Jury będzie oceniać 11 finałowych dań głównych, w których składnikami obowiązkowymi będą halibut, szynka parmeńska oraz ryż czarny.

Po drugie, w tym roku gośćmi targów ponownie będą Piotr Rogowski i Paweł Gruba - ekspercki team od zarządzania budżetem, personelem i działaniami marketingowymi. Podczas cyklu spotkań, zaplanowanych na drugi i trzeci dzień targów, postarają się odpowiedzieć na wiele pytań, które na co dzień nurtują restauratorów. Ich uczestnicy wyjdą z wiedzą dotyczącą budowania relacji w zespole, planowania i monitorowania kosztów czy szukania oszczędności oraz z praktycznymi umiejętnościami, jeśli zdecydują się także na udział w warsztatach. Nauczą się także nadawać priorytet swoim zadaniom i zarządzać swoim czasem tak, aby kluczowe obszary działalności, które mają przełożenia na ostateczny wynik finansowy nie pozostały bez kontroli i były rozwijane w dobrym kierunku.

Po trzecie, Master Class Show. W tym roku inspirować będą zawodnicy polskiej reprezentacji OSSKiC. Bez wątpienia będzie smacznie, ale jak zapowiadają organizatorzy przede wszystkim będzie prosto i sezonowo. Wszystko po to, by pokazać, że to właśnie minimalnie przetworzone produkty są dla nas najbardziej wartościowe i nie muszą być wcale nudne na talerzu.

Po czwarte, Puchar Juniorów w Carvingu, który odbędzie się ostatniego dnia targów. W ramach pierwszej konkurencji uczestnicy zaprezentują wcześniej przygotowane prace nawiązujące tematem do targów Polagra Gastro. Druga konkurencja to widowiskowe show carvingowe, podczas którego „na żywo” przygotowane zostaną warzywno-owocowe instalacje pt. Mój Idol.

Targi Polagra Gastro odbędą się w dn. 25-28 września br. w Poznaniu. Szczegółowy program wydarzeń towarzyszących dostępny jest na www.polagragastro.pl.

Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
24 sierpnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Targi Gastro-Hotel

12 stycznia 2018

Targi Gastro-Hotel to możliwość spotkań pomiędzy osobami z branży HoReCa a wystawcami - czołowymi producentami i liderami rynku gastronomiczno-hotelarskiego.

przeczytaj całość

Targi Intergastra

11 stycznia 2018

3-7 lutego w Stuttgarcie odbędzie się 29. edycja jednej z największych i najważniejszych imprez branży HoReCa w Europie – targów Intergastra. Targi te gromadzą co dwa lata ponad 1.300 wystawców (w tym firmy z Polski) oraz ponad 96.000 odwiedzających z 60 krajów.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl