Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

8. Lodziarskie Mistrzostwa Świata w Rimini

15 grudnia 2017

20 stycznia 2018 r. w Rimini rozpocznie się ósma edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata (Coppa del Mondo della Gelateria). W trwającym cztery dni konkursie (20-23 stycznia) uczestniczyć będzie 12 ekip z całego świata. W tym gronie znajdzie się także drużyna z Polski.

przeczytaj całość

Wigilie firmowe cennym źródłem zarobku dla restauratorów

15 grudnia 2017

Jak wynika z badania „Plany pracodawców” przeprowadzonego przez Instytut Badawczy Randstad, 82% polskich przedsiębiorców szykuje dla swoich podwładnych bożonarodzeniowe niespodzianki. Największą popularnością wciąż cieszą się tzw. christmas party - na zorganizowanie firmowego spotkania świątecznego zdecydowało się w tym roku 40% pracodawców. Na jednego pracownika większość firm wyda od 100 do 300 zł. Wigilie firmowe coraz częściej organizowane są poza miejscem codziennej pracy, głównie w restauracjach lub pubach, gdzie łatwiej o swobodny nastrój.

przeczytaj całość

Kwietniowe spotkanie branży HoReCa w Expo Mazury

15 grudnia 2017

W kwietniu już po raz trzeci Ostróda stanie się na chwilę „kulinarną stolicą Polski”. W dniach 17-18.04.2018 W Expo Mazury odbędzie się największe wydarzenie w branży HoReCa w północno-wschodniej Polsce: targi Mazury HoReCa. Przedstawiciele branży hotelarskiej, gastronomicznej i cateringowej spotkają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów i usług gastronomicznych. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Kolacja wigilijna dla seniora

14 grudnia 2017

19 grudnia w Folvarku Klimosz w Pogwizdowie koło Cieszyna odbędzie się niezwykłe kulturalno-kulinarne wydarzenie czyli Polscy Kucharze Seniorom „Świeć Betlejemska Gwiazdo”. To kolejna akcja charytatywna organizowana przez brać kucharską z całego kraju. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Artur Grajber - naczelny szef kuchni marki Belvedere Gourmet Group

14 grudnia 2017

Od 2 stycznia 2018 r Artur Grajber dołączy do prestiżowej marki Belvedere Gourmet Group, w której szeregach obejmę stanowisko Naczelnego Szefa Kuchni. Pierwszym jego zadaniem będą nowe inwestycje jakie planuje wprowadzić na rynek polski firma. Swoim wieloletnim doświadczeniem przyczyni się również do podniesienia atrakcyjności oferty Cateringu Belvedere by Design.

przeczytaj całość

Już dzisiaj Gnieźnieńska Noc Szefów

14 grudnia 2017

14 grudnia w kompleksie hotelowo-restauracyjnym Gościniec Dwa Stawy odbędzie się 1. Gnieźnieńska Noc Szefów czyli charytatywna kolacja degustacyjna przygotowana przez gwiazdy polskiej gastronomii i cukiernictwa.

przeczytaj całość

Hochland sponsorem strategicznym Forum Profit Hotel

14 grudnia 2017

W tym roku Hochland Polska został sponsorem strategicznym 12. Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel 2017. Zaproszeni prelegenci i paneliści należą do najwybitniejszych profesjonalistów i praktyków rynku, a także liderów opinii w branży, których głos kształtuje przyszłość rynku hotelarskiego w Polsce. Wydarzenie odbyło się 12 grudnia w Sheraton Warsaw Hotel.

przeczytaj całość

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru „Expo Sweet 2018” - zgłoszenia

13 grudnia 2017

20 grudnia upływa termin nadsyłania zgłoszeń na Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru „Expo Sweet 2018”. Końcowa data kwalifikacji to 2 stycznia 2018 r.

przeczytaj całość

Pink Lobster to prawdziwy Walczyk smaków…

13 grudnia 2017

Przy ulicy Żurawiej w Warszawie już działa Pink Lobster. Właściciel i szef kuchni Jarek Walczyk stworzył menu pełne ciekawych połączeń, w oparciu o sezonowe produkty najwyższej jakości. Prawdziwa i rzetelna kuchnia premium.

przeczytaj całość

Święta bez stresu w Akademii Smaku Sokołów

12 grudnia 2017

W atmosferze nadchodzącego Bożego Narodzenia, Akademia Smaku Sokołów po raz kolejny gościła blogerów. Uczestnicy warsztatów nie tylko doskonalili swoje umiejętności kulinarne, lecz przede wszystkim szukali odpowiedzi na pytanie, jak uniknąć pułapek wiru przedświątecznych przygotowań.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl