Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Sodexo z restauracją w Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej

18 maja 2018

Sodexo Polska On-site Services uruchomiło swoją restaurację w zakładzie produkcyjnym Flex. Restauracja pod marką ChefWorks zapewnia kompleksowe wyżywienie dla 3,5 tysiąca pracowników zakładu w Tczewie, umiejscowionym na terenie Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej.

przeczytaj całość

16. Święto Konia w Pałacu Mierzęcin

17 maja 2018

27 maja zapraszamy miłośników koni i konkurencji jeździeckich na 16. Święto Konia w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort. W programie pokaz kulinarny szefa kuchni Dawida Łagowskiego oraz Macieja Grubmana, mistrza świata w BBQ.

przeczytaj całość

Szefowie kuchni wspierają Centrum Zdrowia Dziecka

17 maja 2018

8 czerwca w restauracji Garden w hotelu DoubleTree by Hilton w Warszawie odbędzie się kolacja charytatywna „Chefs & Foodies - smaki ratują dzieciaki”. 50% dochodu z kolacji przeznaczone zostanie na pomoc małym pacjentom z Centrum Zdrowia Dziecka.

przeczytaj całość

Ryby, raki i ślimaki: warsztaty kuchni dawnej i tradycyjnej

17 maja 2018

30 maja odbędą się kolejne już warsztaty kuchni dawnej dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych – Ryby, raki i ślimaki. Organizowane są w ramach programu Erasmus+ European Food Education Season (EFES) przez Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych UMK w Toruniu, Klub Szefów Kuchni, Hotel Ikar w Bydgoszczy i Rancho Mała Nieszawka.

przeczytaj całość

Transatlantyk Festival zaprasza na Kino Kulinarne

17 maja 2018

Transatlantyk Festival (13-20 lipca) po raz kolejny zaprasza na Kino Kulinarne – jedną z najpopularniejszych sekcji filmowych festiwalu. Obok seansów filmowych widzowie zostaną zaproszeni na pięć wyjątkowych kolacji. Autorskie menu Kina Kulinarnego przygotują w tym roku jedni z najwybitniejszych w Polsce szefów kuchni. To niecodzienne wydarzenie, łączące sztukę filmową i kulinarną, podobnie jak w latach ubiegłych przygotowywane jest we współpracy z Międzynarodowym Festiwalem Filmowym Berlinale.

przeczytaj całość

Wielkopolski Kucharz Roku - lista uczestników

17 maja 2018

8 czerwca kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2018 – Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego. Znamy już listę uczestników.

przeczytaj całość

Bądź 3 kroki przed i zarabiaj - 18 czerwca - Kraków

17 maja 2018

18 czerwca biznesowa platforma gastronomiczna Made Restaurant po raz drugi zawita do Krakowa. Spotkanie odbędzie się pod hasłem „Bądź 3 kroki przed i zarabiaj”.

przeczytaj całość

Starbucks i Fundacja Robinson Crusoe

17 maja 2018

W jaki sposób można zrobić coś dobrego dla innych po prostu pijąc kawę? Wystarczy wziąć udział w organizowanych przez Starbucks specjalnych warsztatach, z których dochód przeznaczony jest na wsparcie Fundacji Robinson Crusoe, zajmującej się pracą z młodzieżą z domów dziecka. Już 25 maja, w kawiarni Coffee Square we Wrocławiu, 12 osób będzie mogło pogłębić swoją wiedzę na temat kawy, jednocześnie wspierając Fundację.

przeczytaj całość

Starbucks otwiera 64. kawiarnię w Polsce

16 maja 2018

Starbucks umacnia swoją pozycję w Polsce i otwiera 64 kawiarnię w kraju, tym razem w Gdańsku. Nowa lokalizacja potwierdza strategię rozwoju sieci, która poszerza dostępność dla klientów przede wszystkim w najbardziej uczęszczanych rejonach miast.

przeczytaj całość

Ernest Jagodziński - jedyny prelegent z Polski na ChefDays w Austrii

16 maja 2018

28-29 maja w Graz odbędzie się po raz czwarty ChefDays czyli spotkanie najlepszych szefów kuchni z całej Europy. Wśród prelegentów m.in.: Elena Arzak (Restauracja Arzak), Oliver Peña (Restauracja Enigma) czy Gilad Peled (restauracja Le Pressoir d'Argent Gordon Ramsay). Jako jedyny nasz kraj będzie reprezentował Ernest Jagodzński, szef kuchni poznańskiej restauracji Autentyk – kuchnia i ludzie.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl