Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Spotkanie z Self Cooking Center® rozstrzygnięte

20 października 2017

19 października w Zamku Topacz odbyło się Spotkanie z Self Cooking Center® firmy Rational czyli pierwsza edycja konkursu kulinarnego dla młodych kucharzy, którzy nie ukończyli 27 lat. Pierwsze miejsce wywalczył Dawid Konieczny i Dominik Łukasik (Heron Live Hotel). Drugie przypadło Marcelowi Penkali i Adrianowi Markiewiczowi (Gościniec pod Zającem), a trzecie Dariuszowi Wierzchowskiemu i Pawłowi Stępień (Hotel Grand Lubicz).

przeczytaj całość

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards w pałacu Sobańskich

20 października 2017

20 października podczas Gali Poland 10O Best Restaurants Awards 2017 w Pałacu Sobańskich w Warszawie poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2017 r. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni

20 października 2017

Drodzy Szefowie i Szefowe Kuchni!!! Dziś Wasze święto czyli Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni. Z tej okazji życzymy Wam wielu sukcesów zawodowych, mnóstwo kulinarnych inspiracji, a także nieskończonych możliwości rozwoju kulinarnego kunsztu.

przeczytaj całość

Znamy zwycięzcę S.Pellegrino Young Chef 2017

19 października 2017

Marcin Popielarz z restauracji Biały Królik w Gdyni zwyciężył w półfinale konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017 w Europie Środkowo-Wschodniej. Dzięki wygranej Marcin Popielarz weźmie udział w finale konkursu, który odbędzie się w maju przyszłego roku w Mediolanie.

przeczytaj całość

Wina i oliwy świata przybywają do Warszawy

19 października 2017

Targi Wine Expo Poland i Warsaw Oil Festival to prawdziwa gratka dla miłośników i znawców wina oraz oliwy. Tego roku odbędą się one 27-28 października w warszawskim EXPO XXI.

przeczytaj całość

Sieć pizzerii Papa John’s wchodzi do Polski

19 października 2017

Papa John’s, znana na całym świecie pizzeria sieciowa, jeden z trzech światowych liderów w produkcji i dostawie pizzy, wchodzi z rozmachem na polski rynek – plan ekspansji to ponad 20 restauracji, z których pierwsze otwarcia zaplanowane są na listopad tego roku w Warszawie.

przeczytaj całość

Costa Coffee w nowym kompleksie Wroclavia

19 października 2017

We Wrocławiu otwarto nowoczesne centrum handlowo-biurowe, zintegrowane z dworcem PKP oraz PKS, zlokalizowane przy ul. Suchej. Powstała tam kawiarnia Costa Coffee, której nie sposób nie zauważyć, a to za sprawą nietypowego wystroju wnętrza – ręcznie malowanego muralu.

przeczytaj całość

Szef dla Młodych Talentów

18 października 2017

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, 15 staży w najlepszych polskich restauracjach, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez Makro Polska. 20 października w Warszawie odbędzie się uroczyste otwarcie drugiej edycji. Na temat programu wypowiadają się eksperci: Paweł Oszczyk, Martin Castro i Malka Kafka.

przeczytaj całość

Już w piątek finał Poland 100 Best Restaurants Awards 2017

18 października 2017

20 października podczas Gali Poland 100 Best Restaurants Awards 2017 w Pałacu Sobańskich w Warszawie poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2017 r. Poradnik Restauratora będzie uczestniczył w tym wydarzeniu.

przeczytaj całość

Co roku w Polsce marnuje się 9 mln ton żywności

18 października 2017

Na świecie marnuje się rocznie około 1/3 wyprodukowanej żywności, czyli nawet 2 mld ton. W Polsce co roku do śmietników trafia 9 mln ton jedzenia. Duża odpowiedzialność spoczywa na firmach, które powinny właściwie planować produkcję i zakupy, a także odpowiednio gospodarować żywnością, która nie zostanie sprzedana. Sieć KFC współpracuje w tym zakresie z organizacjami pozarządowymi z całej Polski. Od początku tego roku przekazała już 110 ton żywności, co odpowiada 0,5 mln posiłków dla potrzebujących.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl