Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

2. Światowy Szczyt Szefów Kuchni w Monako

26 czerwca 2017

26-28 listopada w Monako odbędzie się 2. Światowy Szczyt Szefów Kuchni. W programie m.in. kongres szefów kuchni z panelami i warsztatami prowadzonymi przez najlepszych kucharzy świata, targi z udziałem ponad 100 wystawców gastronomicznych, ogłoszenie wyników rankingu 100 najlepszych kucharzy magazynu „Le Chef” .

przeczytaj całość

Targi EuroGastro i WorldHotel - wydarzenie na światowym poziomie

26 czerwca 2017

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 21-23 marca 2018 w Warszawie. Wystawcy z całego świata zaprezentują najwyższej jakości wyposażenie gastronomiczne i hotelarskie oraz szeroką ofertę żywności, napojów i alkoholi. Aromat kawy zachęci do odwiedzin strefy Coffee Village, a dodatkowych wrażeń dostarczą konkursy prowadzone przez uznanych mistrzów kuchni.

przeczytaj całość

Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej za nami

26 czerwca 2017

Kolejna nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2017 przyznana. Pierwsze miejsce w Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej zajęli Dominik Karpik i Magda Stolc z Restauracji Mercato Hilton w Gdańsku. Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.

przeczytaj całość

12. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

26 czerwca 2017

12 sierpnia w studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu odbędzie się 12. edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny. Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski. Patronem merytorycznym konkursu jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

przeczytaj całość

14. Mistrzostwa Polski Dorszowe Żniwa - już w piątek

26 czerwca 2017

30 czerwca w Zamku w Gniewie odbędzie się 14. edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem: dorsza bałtyckiego, dowolnego fondu marki Chef, śmietanki 36% Polmlek, oleju z esencją masła Kruszwica oraz deseru z wykorzystaniem YUZU od Morning – food for tomorrow. W konkursie uczestniczyć będzie 8 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym.

przeczytaj całość

3. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

23 czerwca 2017

Waldemar Hołówka i Wojciech Harapkiewicz oraz Kompleks Dworzysko Restauracja Babinicz w Szczawnie Zdroju zapraszają 24 czerwca do Dworzyska w Szczawnie Zdroju, gdzie odbędzie się 3. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej – 3. edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej. Festiwal organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Klubu Szefów Kuchni.

przeczytaj całość

Akademia Smaku Sokołów – spotkanie w Zakładzie Produkcyjnym w Kole

23 czerwca 2017

W ramach działań służących propagowaniu zdrowych trendów żywieniowych, Akademia Smaku Sokołów zorganizowała spotkanie dla blogerów kulinarnych w Zakładzie Produkcyjnym Sokołów S.A. w Kole, specjalizującym się w produkcji wołowiny. Zaproszeni goście mieli wyjątkową okazję, by zwiedzić linie produkcyjne oraz uzyskać wiele praktycznych informacji dotyczących walorów sezonowanej polskiej wołowiny.

przeczytaj całość

Sfinks podjął decyzję o przyjęciu oferty zakupu Piwiarni Warki

23 czerwca 2017

Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, zdecydowała o przyjęciu oferty Grupy Żywiec i podpisaniu umów dotyczących zakupu sieci franczyzowej Piwiarnia Warki, liczącej 67 lokali oraz współpracy z Grupą Żywiec. Wartość transakcji to 12 mln zł, które Sfinks ma zapłacić w ciągu 6 lat.

przeczytaj całość

Noc Restauracji – Smaki Gdańska. Tasting Edition

23 czerwca 2017

Już po raz piąty restauracje z Gdańska otworzą swe podwoje dla uczestników najsmaczniejszego kulinarnego wydarzenia roku – Nocy Restauracji! Tegoroczna edycja odbędzie się 6 lipca i będzie prezentowała Smaki Gdańska.

przeczytaj całość

Muzycznie i kobieco w Vapiano w Sukcesji

22 czerwca 2017

Włoska restauracja Vapiano, mieszcząca się w Sukcesji, oferuje swoim gościom cykle spotkań, podczas których zrelaksują się i będą mieli okazję skosztować potraw rodem z ojczyzny pizzy.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl