Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Wiesław Bober: Kuchnia to ciężka i codzienna praca na najwyższym poziomie

17 sierpnia 2017

Rozmowa z Wiesławem Boberem, Szefem Kuchni restauracji Wzorcownia by W. Bober w Fabryka Wełny Hotel & Spa w Pabianicach oraz laureatem Hermesa Poradnika Restauratora 2017 w kategorii restauracja hotelowa.

przeczytaj całość

Malika: Ogień mnie fascynuje i uspokaja

4 lipca 2017

Rozmowa z Ewą Maliką Szyc-Juchnowicz, właścicielką i szefem kuchni restauracji Malika w Gdyni, uczestniczką polskiej edycji programu Top Chef oraz laureatką statuetki Hermesa Poradnika Restauratora 2017 w kategorii Osobowość Gastronomii.

przeczytaj całość

Jean Bos: Będę gotował i szkolił kucharzy jak długo starczy mi sił

13 czerwca 2017

Rozmowa z Jean Bos, belgijskim mistrzem sztuki kulinarnej, twórcą Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce, Prezesem Stowarzyszenia Euro Toques Polska i laureatem platynowego Hermesa Poradnika Restauratora 2017.

przeczytaj całość

Sebastian Krauzowicz: Szef kuchni to artysta, który cały czas tworzy

9 maja 2017

Rozmowa z Sebastianem Krauzowiczem, Executive Chef Copernicus Toruń Hotel & Restauracja Sfera by Krauzowicz, trenerem Polskiej Narodowej Kadry Kucharzy Juniorów oraz laureatem Hermesa Poradnika Restauratora 2012 za najlepszą restaurację hotelową.

przeczytaj całość

Dariusz Struciński: Jestem człowiekiem szczęśliwym

11 kwietnia 2017

Rozmowa z Dariuszem Strucińskim, Szefem Kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, Honorowym prezesem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, odznaczonym Medalem Komisji Edukacji Narodowej, laureatem Hermesa Poradnika Restauratora 2007 za najlepszą restaurację hotelową, instruktorem szkoleń z zakresu Slow Food. A także znanym w branży, jako jeden z najbardziej kreatywnych organizatorów i pomysłodawców imprez kulinarnych.

przeczytaj całość

Jerzy Pasikowski: Konkursy to okazja do konfrontacji wiedzy i odporności na stres

27 marca 2017

Rozmowa z Jerzym Pasikowskim, przewodniczącym jury i patronem CHEF Culinary Cup – konkursu. Korporacyjnym doradcą kulinarnym Nestlé, pomysłodawcą i twórcą wielu publikacji prasowych o tematyce kulinarnej, współorganizatorem konkursów kulinarnych.

przeczytaj całość

Tomasz Deker: Cukiernictwo to moja pasja

3 marca 2017

Rozmowa z Tomaszem Dekerem, mistrzem cukiernictwa, współwłaścicielem sieci renomowanych cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier, założycielem Fundacji Instytutu Rozwoju Sztuki Kulinarnej, jurorem wielu konkursów kulinarnych, reprezentantem kraju, dwukrotnym zdobywcą brązowego medalu na Culinary World Cup w Luksemburgu i złotego medalu World Barbecue Championships.

przeczytaj całość

Jarosław Uściński: Deser wieńczy dzieło kuchni

23 lutego 2017

Rozmowa z Jarosławem Uścińskim, prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz kucharzem o wieloletnim doświadczeniu i z mnóstwem sukcesów zawodowych.

przeczytaj całość

Piotr Kamieniczny: Jedyna słuszna droga w naszym zawodzie to ciągły rozwój

6 lutego 2017

Rozmowa z Piotrem Kamienicznym, Executive Sous Chef, Al Maha Luxury Collection Resort & SPA w Dubaju, który przez ostatnie lata szczyci się mianem najlepszego hotelu na Bliskim Wschodzie i obecnością na liście 25 najlepszych hoteli na całym świecie.

przeczytaj całość

Martin Princ: Najważniejszy jest stały wzrost sprzedaży i liczby klientów

12 stycznia 2017

Rozmowa z Martinem Princem, menedżerem odpowiedzialnym za rozwój marki SUBWAY® w Europie Środkowo-Wschodniej.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl